CBS De Wrâldpoarte groep 5 speelt voor volle zaal Geahûs

GARYP – Korpsen in de klas, onder dit motto gaven de kinderen van groep 5 van CBS De Wrâldpoarte vrijdagavond een prachtig concert. Muziek meester Syde van der Ploeg had samen met de 18 kinderen slechts 8 keer geoefend voor deze uitvoering. Samen met Chr. Muziekvereniging Looft den Heer Garyp werd dit concert uitgevoerd en tot een groot succes gemaakt. Met ruim 130 personen was de grote zaal goed bezet door belangstellende vaders, moeders en broertjes en zussen. Ook de vele pake’s en beppe’s zaten vol spanning te wachten.

Bij de eerste compositie die de kinderen speelden werden ze vlak voor het publiek begeleid door muziek van een cd, het was al mooie muziek maar de toevoeging van de kinderen maakte het nog mooier. Het nummer Firebal werd uitgevoerd. Daarna betraden de kinderen het podium en mochten ze luisteren naar het A-korps van de muziekvereniging. Zij speelden o.l.v. dirigent Theun van Leijen het stuk “Highlight from Planes”.

Het publiek kwam natuurlijk in eerste instantie voor die 18 kinderen die op het podium zaten. Muziekmeester Syde van der Ploeg vertelde over dit project dat nu voor de 2e plaats gevonden. De kinderen hadden op school 8 keer een lesuur geoefend op een cornet of bugel. De leerkracht van groep 5, juf Anna, heeft ook alle lessen meegedaan. De kinderen lieten in een 4-tal stukjes muziek horen hoe ze de muziek al onder de knie hadden.

Daarna werd “A Fairycocktail” uitgevoerd. Muziek gespeeld door Looft den Heer en tekst uitgesproken door Hinne Smedes. Hinne vertelde een sprookje waarin hij een tiental karakters speelde. Het leek allemaal fout te gaan maar zoals ‘normaal’ in een sprookje kwam het uiteraard allemaal goed. Tussendoor was er muziek tijdens dit sprookje en het resultaat was zeer geslaagd.

Tussen de muziek makende kinderen blijkt ook nog ander talent te zitten; Elsa en Cornelis dirigeerden Looft den Heer met een Sinterklaasliedje. Dirigent Theun stond aan de zijkant te kijken en vreesde voor zijn muzikale carrière, het ging wel erg goed. Toen Cornelis de baton overnam, met de woorden richting meester Syde ‘mei it hurd’ ging hij voor de musici staan. Het was snel voorbij, het dirigeer stokje was bijna niet te zien zo ‘hurd’ ging het.

Bij de vorige editie van Korpsen in de klas (met 2 groepen van 24 deelnemers) waren Mayke, Mirthe en Anouk ook deelnemers. Meester Syde geeft deze 3 meiden nog steeds les en ze speelden dan ook een prachtig stukje muziek. Slechts 1 jaar les en dan al zo mooi spelen. Het applaus sprak boekdelen, overweldigend. Ook Antsje speelde de solo “See you again” voor een volle zaal. Foutloos vertolkte ze haar ingestudeerde muziekstuk. Erg knap!

Bij de finale van deze avond speelden de 18 kinderen op het podium en Looft den Heer samen de “Medley voor al je fans”. Zeer geconcentreerd keken de kinderen naar meester Syde die op het podium de kinderen dirigeerde. Toen was de enige ‘fout’ van de avond te horen, ‘op 4 tellen’ zou iedereen beginnen, ware het niet dat Looft den Heer al na 2 tellen begon. De kinderen speelden natuurlijk door maar die ‘grote band’ zat er even helemaal naast… Op verzoek van meester Syde werd dit stuk dan ook overgespeeld!

Een mooi project waar door een aantal leden van Looft den Heer heel veel tijd in is gestoken. Na deze avond hebben ze weer rust, tot… volgend jaar. Dan zal de derde uitvoering van Korpsen in de klas gemaakt gaan worden en hopen we ook op weer veel belangstelling.

Groepsfoto na afloop van het concert.

Groepsfoto na afloop van het concert.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.