Bedankt Hinne Smedes

Soms lopen dingen anders dan dat je zelf graag zou willen. Eén van die dingen kan de gezondheid zijn. Met de kennis van de medici is daar soms wel één en ander aan te doen, maar ook voor hen houdt de kennis op een gegeven moment op.

Hinne Smedes heeft al een aantal jaren last van een liesbreuk. Jammer genoeg hebben de operaties niet het gewenste resultaat opgeleverd. Toen het uiteindelijk weer de goede kant op leek te gaan, heeft Hinne de besbas weer ter hand genomen en is hij weer mee gaan oefenen. Hij heeft zelfs een kerkdienst met ons begeleidt. Achteraf heeft hij dit met een paar dagen extra veel last moeten bekopen. Dit heeft Hinne aan het denken en overleggen gezet. Na lang wikken en wegen heeft hij moedig het moeilijk besluit genomen om te stoppen met musiceren.

Ruim 47 jaar muziek maken zet je niet zomaar even aan de kant. Hinne is in 1964 met muziek maken begonnen bij de muziekvereniging waar hij nu het muziek maken ook beëindigd. Hinne heeft, voordat het B-korps werd gevormd, het jeugdkorps samen met Gerrie van der Leest geleid. Muziekvereniging De Wâldsang heeft van 1972 tot 1988 van Hinne zijn muzikale en bestuurlijke kwaliteiten mogen genieten.

Begin 2001, waren er waarschijnlijk toch nog even iets hogere prioriteiten voor Hinne dan de muziek, want toen is hij een viertal jaren lid af geweest. Het bloed kroop waar het niet kon gaan en Hinne heeft het basspelen weer opgepakt. Tijdens de laatste repetitie speelden we Hinne zijn favoriete nummer uit het rode boekje: St. Denio. Hinne genoot van het aanbod van Theun om dit lied zelf te dirigeren.

Zowel Hinne, als de muziekvereniging, vindt het jammer dat het kerstconcert van 20 december 2014 het laatste gezamenlijk optreden is geweest.

Hinne bedankt voor je inzet voor de muziekvereniging en we hopen je nog regelmatig te mogen begroeten bij onze concerten en activiteiten.

Bestuur en leden Chr. Muziekvereniging Looft den Heer

3 gedachten over “Bedankt Hinne Smedes

  1. Jammer dat de gezondheid van Hinne hem in de steek laat. Hij had waarschijnlijk graag nog zoveel willen doen, maar helaas heeft zijn ziekte teveel invloed op het functioneren. Hij verdient een waardig afscheid zoals hij tijdens zijn afscheidswedstrijd met Oud Heerenveen ook heeft gehad.

  2. Hinne jij moest om gezondheidsredenen afscheid nemen van de muziek. Het dirigeren ging je goed af de laatste repetitie. Muziek was en is je leven en daar afstand van moeten doen, doe je met pijn in je hart. De liefde voor de muziek zal altijd in je hart blijven. Hinne ik wens je met aafke en de kinderen nog een hele fijne tijd toe, zij zijn in je nabijheid en zullen jou omringen met al hun liefde.

    Veel liefs Antsje

  3. 53 jaar muziek gemaakt en nu is dat voorbij. Gek idee, want vroeger waren alle zaterdagen voor de Waldsang, de donderdagavonden voor Looft den Heer en door de week in de kamer repeteren voor beide. Veel prijzen gewonnen met beide, veel plezier gehad met beide, veel goede dirigenten gehad bij beide, veel vrienden gehad bij beide, veel goede reizen gehad vooral bij de Waldsang!!! Kortom, MUSIC WAS HIS FIRST LOVE AND IT WILL BE HIS LAST!!! (John Miles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.